Scampicocktail met Vietnamese dressing

Scampicocktail met Vietnamese dressing

Allergenen

Schaaldieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de visfond samen met 2 dl water in een kookpot. Pel de scampi’s. Maak een snede in de rug van de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  2. Pocheer de scampi’s in enkele minuutjes net gaar in de visfond. Haal ze uit de pot en laat afkoelen.

  3. Snij het groen van de lente-uitjes in 5 à 8 cm lange stukken en daarna in de lengte in fijne reepjes. Leg ze in water met ijsblokjes; zo gaan ze decoratief opkrullen.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes. Schil de wortel en rasp hem fijn.

  5. Doe de dressingingrediënten in een bokaaltje met schroefdeksel en kruid met versgemalen zwarte peper. Schud krachtig.

  6. Meng de ijsbergsla door de geraspte wortel. Voeg de munt toe. Verdeel samen met de scampi’s over 4 cocktailglazen.

  7. Schep een lepel Vietnamese dressing bovenop de scampi’s. Garneer met de lente-ui. Serveer met de rest van de dressing.