Toast met kruidenkaas en gemarineerde geroosterde tomaatjes

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 4 trosjes tapastomaatjes
  • 2 teentjes look
  • 1 koffielepel fijngesneden verse dragon
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • 1,5 eetlepel balsamicoazijn
  • 5 eetlepels Spar Griekse olijfolie
  • takje verse munt
  • 120 g Spar roomkaas
  • 1 eetlepel fijngesneden bieslook
  • 1 eetlepel melk
  • 4 schuine sneden ciabatta
  • 1 verpakking Spar gemengde slablaadjes met rucola
Recept

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Pel de teentjes look en snij 1 teentje in plakjes. Doe de plakjes in een kom met de dragon, olie, suiker en azijn. Klop alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Borstel de tomaatjes in met deze dressing. Schik ze in een bakblik en besprenkel met de rest van de dressing. Rooster ze ± 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de velletjes openbarsten.
3. Roer de roomkaas los met de melk en schep de bieslooksnippers erdoor. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.
4. Bestrijk de sneden brood met olie en rooster ze goudbruin. Snij het overgebleven teentje look doormidden. Wrijf het geroosterde brood in met de doorgesneden look.
5. Bestrijk de toast met kruidenkaas. Schik de tomaatjes erop en besprenkel met het vrijgekomen vocht.
6. Serveer met salade.

< naar recepten