Asperges met waterkerspuree en gerookte zalm

Asperges met waterkerspuree en gerookte zalm

Allergenen

Selder , Vis , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: pel en snipper het sjalotje, snij de selderstengel in fijne plakjes en hak de waterkers grof.

  2. Stoof de sjalot en selder in boter op een zacht vuur. Overgiet met wijn en laat inkoken. Voeg visfond en room toe en laat tot ¾ inkoken. Roer de waterkers erdoor en laat nog even koken. Pureer de saus en kruid met peper en zout.

  3. Puree: hou enkele takjes waterkers apart om te garneren en snij de rest van de zachte steeltjes en blaadjes fijn.

  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.

  5. Giet af en stamp fijn, voeg een klontje boter en het ei toe en stamp opnieuw. Schep de waterkers door de puree en kruid met zeezout.

  6. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden. Kook de asperges net gaar in licht gezouten water, laat uitlekken en hou warm.

  7. Schik de asperges op de borden, verdeel de zalm erover en schep er wat saus over.

  8. Schep de puree ernaast en werk af met een takje waterkers.