Asperges met krieltjes en zalm of gekookte ham
 
                    
                    
                Vis en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Een perfecte barbecue vraagt om perfecte timing. Ontdek alle tips & tricks!
Kook dit gerecht in deze stappen
- 
                    
                    Kook de eieren hard gedurende 10 min. Giet af en laat wat afkoelen. 
- 
                    
                    Was de krieltjes en kook gaar in kokend, gezouten water. 
- 
                    
                    Giet de krieltjes af en snij in de lengte middendoor. 
- 
                    
                    Schil de asperges en breek het harde uiteinde eraf. 
- 
                    
                    Leg de asperges in een kookpot met kokend water en kook gedurende ± 10 min. Zet het vuur af en laat nog even naast het vuur staan. 
- 
                    
                    Pel de eieren en plet ze fijn. 
- 
                    
                    Spoel de peterselie, pluk de blaadjes en snij fijn. 
- 
                    
                    Bak de zalm in een klontje gesmolten boter. Kruid met peper en zout. Verfris met wat citroensap. 
- 
                    
                    Snij de ham in blokjes. 
- 
                    
                    Haal de asperges uit het kookwater en laat even uitlekken. Schik op de borden. 
- 
                    
                    Leg op 1 bord de gebakken zalm op de asperges. Verdeel ½ van de geplette eieren erover. 
- 
                    
                    Verdeel de ham op het andere bord over de asperges samen met de rest van de geplette eieren. 
- 
                    
                    Werk beide borden af met de gehakte peterselie. 
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
 
                    
                    
                 
                    
                    
                 
                    
                    
                