Winterse, witte minestrone

6Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 3 kippendijen
  • 2 teentjes look
  • 2 grote uien
  • 2 jonge takjes prei
  • 200 g grotchampignons
  • 100 g vastkokende aardappeltjes
  • ¼ witte kool
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • ½ Spar rookworst
  • 100 g Spar gemalen kaas
  • 100 ml Boni culinaire room
  • Spar boter
Recept
  1. Pel de look en pers fijn. Pel de ui en snij in halve ringen.
  2. Verhit wat boter in een kookpot. Bak de ui en look glazig.
  3. Blus met 2 l water en breng aan de kook met de bouillonblokjes en kippenbillen. Laat 30 min koken.
  4. Reinig de prei en snij het wit van de prei in halve ringen.
  5. Borstel de grotchampignons schoon, verwijder het vuile uiteinde en snij in dunne schijfjes.
  6. Snij de witte kool in fijne reepjes. Dat gaat makkelijk met een dunschiller.
  7. Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen.
  8. Schep de kippenbillen uit de soep en roer de aardappelblokjes, prei, champignons en kool erdoor en laat 15 min koken.
  9. Pluk het kippenvlees van de bouten.
  10. Snij de rookworst in schijven van 1 cm.
  11. Voeg de rookworst samen met het kippenvlees en de culinaire room toe aan de soep en laat nog 1 min koken. Kruid met zwarte peper en zout.
  12. Werk af met gemalen kaas en serveer met brood.
< naar recepten