Winterse maaltijdsoep

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 2 grote wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 pastinaak
  • 1 prei
  • 2 jonge takjes soepselder
  • ½ groene kool
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 blaadjes laurierblaadjes
  • 1 takje salie
  • 4 takjes oregano
  • 1 bosje basilicum
  • 800 g Boni gepelde tomaten
  • 140 g Boni tomatenpuree
  • 400 g gnocchi (koeling)
  • Boni groene pesto
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 l groentebouillon
  • Boni olijfolie
  • scheutje balsamicoazijn
Recept
  1. Verwarm de groentebouillon.
  2. Spoel de groenten.
  3. Schil de wortelen en pastinaak. Snij in grove stukken.
  4. Pel de ui en look. Snij de ui grof en pers de look.
  5. Snij de selder en prei in grove stukken.
  6. Snij het harde gedeelte uit de savooikool en snij de rest in grove stukken.
  7. Bind de laurier, tijm, oregano, salie en rozemarijn samen met keukentouw.
  8. Verwarm een scheutje olijfolie in een ruime pot en stoof de ui aan.
  9. Voeg de wortel, pastinaak, look, prei, selder en savooikool toe en roerbak.
  10. Roer de tomatenpuree erdoor. Roerbak en blus met een scheutje balsamicoazijn. Voeg de gepelde tomaten toe.
  11. Overgiet met de warme bouillon, voeg het kruidentuiltje toe en breng aan de kook.
  12. Laat afgedekt op een zacht vuur 40 min pruttelen.
  13. Kook de gnocchi net gaar in licht gezouten water. Laat uitlekken.
  14. Bak de gnocchi vlak voor het serveren in olijfolie. Kruid met peper en zout.
  15. Breng de soep op smaak met peper en zout. Verdeel ze over de borden. Schep de gebakken gnocchi erover en werk af met een lepeltje pesto, geraspte Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes.
< naar recepten