Winterse minestrone

15Drankjes60minPrint
Ingrediënten
  • 300 g witte kool
  • 300 g savooikool
  • 8 takken bleekselder
  • 2 fijngesnipperde uien
  • 4 winterwortels
  • 6 fijngesnipperde teentjes look
  • 2 courgettes
  • 2 blikjes Spar geconcentreerde tomatenpuree (140 gr)
  • 1 bokaal Spar witte bonen
  • 1 blik rode bonen
  • 10 takjes verse tijm
  • 1 bosje grof gehakte bladpeterselie
  • 5 Spar laurierblaadjes
  • 4 liter kippenbouillon
  • Spar groene pesto
  • 100 g parmezaanschilfers
  • Spar olijfolie
  • takje verse salieblaadjes
  • 2 grote aardappelen
Recept

1. Snij de harde nerven uit de savooibladeren en het blad in fijne reepjes.
2. Schaaf de witte kool fijn. Schil de wortelen en aardappelen. Snij beide in kleine blokjes.
3. Snij de courgettes in blokjes en de selderstengel in stukjes.
4. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime pan. Stoof hierin de uisnippers. Voeg selderstukjes, wortel- en aardappelblokjes en looksnippers toe. Laat enkele minuten stoven. Voeg tijm, salie, peterselie en laurier toe en overgiet met kippenbouillon.
5. Roer de tomatenpuree erdoor en breng aan de kook.
6. Voeg de courgetteblokjes en witte kool erbij en laat garen.
7. Blancheer intussen de savooireepjes beetgaar in licht gezouten water. Laat ze schrikken onder koud water zodat ze mooi groen blijven
8. Spoel de witte en rode bonen. Laat ze uitlekken en voeg bij de soep. Laat de soep doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
9. Schep de savooireepjes er door. Verdeel de soep over kommen en werk af met ½ koffielepeltje pesto en Parmezaanschilfers.

< naar recepten