Tataki van rund PT2H 5 porties 1 el limoensap enkele druppels geroosterde sesamolie wasabi 2 jonge worteltjes 1 koffielepel geraspte gember ingelegde gember (bokaaltje) 1 teentje look 2 el sojasaus 1 el rijstazijn radijsscheutje 1 bussel radijsjes 1 flesje teriyaki saus arachideolie verse koriander 1 kleine koolrabi 0 rammenas of daikon 300 g rosbief snuifje kristalsuiker

Tataki van rund

7815ce159bad0a5e8b951b1705ab8fffc0caba1a9fb2289c212f2919cd236a69.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de teriyakisaus.

  2. Kruid het vlees met peper en zout. Schroei het kort aan alle zijden, rondom bruin in hete olie. Wentel het in de warme teriyakisaus. Laat het vlees afkoelen in de saus en minimum 2 uur marineren.

  3. Haal het vlees eruit en verpak in plasticfolie. Laat het vlees opstijven in de diepvries om makkelijker in fijne plakjes te kunnen snijden.

  4. Klop intussen de dressingingrediënten door elkaar. Schil de wortels, daikon en koolrabi en snij in lucifers. Snij ook de radijsjes in lucifers.

  5. Snij het vlees fijn. Schik de fijne plakjes vlees op een schotel. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de groentelucifers.

  6. Serveer de ingelegde gember, wasabi en de rest van de lucifers ernaast.

  7. Werk af met radijsscheutjes en korianderblaadjes.