Tataki van entrecôte

6Vlees15minPrint
Ingrediënten
  • 1 Huts Famous Cuts entrecôte
  • 2 el sojasaus
  • 1 dl Boni Selection olijfolie
  • 1 dl ciderazijn
  • 1 el Boni Selection vloeibare honing
  • 2 sjalotten
  • ½ plantje bieslook
  • ⅓ bosje radijsjes
  • ⅓ zakje sojascheuten
  • ¼ bakje kleine champignons
  • 1 pakje waterkers
Recept
  1. Marinade: pel de sjalot en snipper fijn. Snij de bieslook fijn.
  2. Meng de sojasaus, honing, sjalot, bieslook, olijfolie en ciderazijn.
  3. Kruid het rundvlees met peper en zout. Bak zeer kort op de barbecue.
  4. Leg het vlees 25 min in de marinade. Draai regelmatig eens om.
  5. Snij het vlees in reepjes en schik op een plank. Overgiet rijkelijk met de marinade.
  6. Marineer de champignons in dezelfde marinade.
  7. Snij de radijzen zeer fijn en leg in ijswater. Zo blijven de plakjes krokant.
  8. Schik de groenten en waterkers tussen het vlees. Serveer lauw tot koud.
< naar recepten