Belegd sesambroodje met tataki van kalf en sweet chilimayonaise PT30M 4 porties 2 kl Boni sojasaus 40 g Boni mayonaise 25 g rijstnoedels 1 el Spar geroosterde sesamzaadjes 1 el Boni Selection sweet chilisaus 240 ml teriyakisaus 280 g Spar kalfslapje 30 g Spar ijsbergsla 1 kl Boni sesamolie 4 Spar keizersbroodjes met sesamzaadjes 1 wortel 1 komkommer 1 lente-ui arachideolie

Belegd sesambroodje met tataki van kalf en sweet chilimayonaise

7142415f2b322d5f4f3723b79772a243af93c4ba860eab13e751e89d15c0f195.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verhit arachideolie in een bakpan.

  2. Bak het kalfslapje kort aan de 2 zijden. Overgiet met de teriyakisaus en haal van het vuur.

  3. Laat minstens 15 min marineren.

  4. Kook de rijstnoedels gaar zoals vermeld op de verpakking. Giet af, spoel koud en laat uitlekken.

  5. Snij het wit van de lente-ui in fijne schuine stukken.

  6. Rooster het sesamzaad al roerend goudbruin in een droge pan zonder vetstof.

  7. Snipper ½ bosje koriander fijn.

  8. Roer het sesamzaad, de lente-ui, de sojasaus en de sesamolie onder de noedels.

  9. Schil de wortel en snij in fijne balkjes.

  10. Snij de komkommer in fijne plakjes en vervolgens in balkjes.

  11. Meng de mayonaise met de sweet chilisaus.

  12. Snij het kalfslapje in dunne plakjes tot tataki.

  13. Beleg de keizersbroodjes met sweet chilimayonaise, noedels, ijsbergsla, tataki van kalf, wortel- en komkommerbalkjes en enkele blaadjes koriander.