Koreaanse burgers met kimchi en chilimayonaise

Koreaanse burgers met kimchi en chilimayonaise

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kimchi

    Roer het grof zout door 750 ml koud water met een klopper tot het zout bijna volledig is opgelost. Giet over de gesneden groenten en laat 10 min trekken.

  2. Pel 3 tenen look en pers fijn. Schil de gember en rasp fijn. Meng de look met de gember, vissaus, pilipili, abrikozenconfituur en 20 g mayonaise. Laat de kimchipasta rusten op kamertemperatuur tot gebruik.

  3. Spoel de gepekelde groenten af en laat goed uitlekken. Roer de kimchipasta erdoor.

  4. BBQ-saus

    Pel 2 tenen look en pers fijn. Meng de look met de BBQ-saus, 50 ml sojasaus en rijstazijn.

  5. Burgers

    Meng het gehakt met lookpoeder, suiker, 10 ml sojasaus en ei.

  6. Vorm 4 burgers van het gehakt. Bak de burgers goudbruin aan beide zijden in een pan in wat sesamolie. Blus met de BBQ-saus en laat 1 min sudderen.

  7. Rooster de broodjes in de oven zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Chilimayonaise

    Meng 100 g mayonaise met de sweet chilisaus.

  9. Lepel wat kimchirauwkost op elk hamburgerbroodje. Leg een rundsburger erop en lepel wat BBQ-saus erover. Werk af met de chilimayonaise en dek af met het bovenste hamburgerbroodje.