Kimchi van Chinese kool

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 1 grote Chinese kool
  • 3 el grof zeezout
  • 3 el suiker
  • 100 g suiker
  • 10 cm gemberwortel
  • 15 teentjes look
  • 5 el sojasaus
  • 2 el Nuoc mam (vissaus)
  • 1 el piment d’espelette
  • 1 bosje lente-ui
  • 100 g wortel
  • 1 appel
  • 2 rode piccantina chilipepers
Recept

1. Snij de Chinese kool in de lengte middendoor. Snij elke helft nog eens in de lengte in 3 stukken. Verwijder de voet van de kool. Leg ze in een kom en strooi tussen elke laag wat van de 3 el suiker en het grof zout. Overgiet met 130 ml water en laat een hele nacht staan.
2. Schil de wortel en snij in julienne.
3. Schil de appel, steek het klokhuis eruit en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
4. Snij de lente-ui in 2 cm lange schuine stukjes.
5. Verwijder de steelaanzet van de piccantina en snipper het vruchtvlees fijn.
6. Pel de teentjes look en schil de gember. Snipper fijn.
7. Meng gember, look, sojasaus, vissaus, piment d’espelette, piccantina, 100 g suiker en 4 el lauw water in een kom tot een dikke vloeibare massa. Roer de lente-ui, appel en wortel erdoor.
8. Laat de kool uitlekken en vang het vocht op. Leg de kool in een kom en bedek met de saus. Schep door elkaar zodat de saus overal komt te zitten.
9. Doe de kool in een grote bokaal, overgiet met het opgevangen vocht en sluit de pot af. Plaats 1 week in de koelkast voor gebruik. 1 maand houdbaar in de koelkast.

< naar recepten