Koreaanse yukhoe ‘steak tartaar’

Koreaanse yukhoe ‘steak tartaar’

Allergenen

Eieren , sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Gaar de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen.

  2. Marinade

    Los de suiker op in het water door stevig te roeren met een klopper. Schil de peren en snij in reepjes. Bewaar ze in het suikerwater tot gebruik.

  3. Rooster de pijnboompitten op een matig vuur goudbruin zonder vetstof. Rooster de sesamzaadjes op een matig vuur goudbruin zonder vetstof.

  4. Pel de look en pers fijn. Snij de lente-ui fijn. Meng de sesamzaadjes met de look, lente-ui, sojasaus, ahornsiroop en sesamolie.

  5. Snij de filet pur in zo dun mogelijke plakjes. Meng de filet pur door de sesammarinade.

  6. Laat de peer uitlekken. Snij de komkommer in schijfjes.

  7. Verdeel de rijst over 4 borden en leg de steak tartaar in het midden erop. Dresseer de peer, gemengde salade en komkommerschijfjes er rond. Besprenkel de salade met wat sesamolie en kruid met zwarte peper en zout. Werk af met pijnboompitten.

  8. Serveer er 1 eidooier per persoon bij. Druppel er wat sesamolie over.