Franse steak tartaar

4Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 4 porties rundchateaubriand (±150 g)
  • 4 eidooiers
  • 4 augurken
  • 4 el zilveruitjes op azijn
  • 4 kl kappertjes
  • peterselie
  • 2 sjalotten
  • tabasco
  • 4 kl mosterd
  • scheutje Boni Selection olijfolie
Recept

1. Laat het rundvlees lichtjes hard worden in de diepvries.
2. Haal het vlees uit de diepvries en snij het eerst in fijne plakjes, daarna in reepjes en uiteindelijk in fijne blokjes. Doe het fijngesneden rundvlees in een koude kom.
3. Pel de sjalotten. Pluk de peterselie. Laat de augurken uitlekken. Snipper de sjalotten, peterselie en augurkjes fijn.
4. Voeg de sjalotten, augurken, kappertjes en zilveruitjes onder het fijngesneden vlees. Breng op smaak met mosterd, tabasco en olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngesnipperde peterselie toe.
5. Doe een portie in een uitsteekring, duw stevig aan en stort uit op het bord.
6. Werk af met een eidooier en wat extra garnituur. Je kan de eidooier ook onder het vlees mengen.

< naar recepten