Tonijn tataki met wasabiboter

8a005829a1faf95ac787c922297b9ca1e917782577f58c806983e309c449a910.jpg

Allergenen

Vis , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade

    Ingrediënten: 50.0 g gember 50.0 ml Boni rietsuikersiroop 2.0 el sherry 2.0 el Boni sesamolie

    Schil de gember en rasp fijn. Laat kort koken in de suikersiroop. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zeef door een fijne zeef. Meng met de overige marinade-ingrediënten.

  2. Ingrediënten: 2.0 Spar geelvintonijnsteak

    Wrijf de tonijn in met de marinade in laat 30 min inwerken in de koelkast.

  3. Ingrediënten: 1.0 komkommers 1.0 chilipepertjes

    Schil linten van de komkommer met een dunschiller. Snij de chilipeper in fijne schuine ringen.

  4. Wasabiboter

    Ingrediënten: 1.0 avocado’s 1.0 el wasabipasta 1.0 limoenen

    Schil de avocado en mix fijn met de wasabipasta. Breng op smaak met zout en limoensap van 1 limoen.

  5. Ingrediënten: 50.0 g Spar sesamzaad

    Haal de tonijn uit de marinade en paneer met de sesamzaadjes zodat de zijden bedekt zijn. Bewaar de marinade als dipsaus.

  6. Ingrediënten: Boni arachideolie

    Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak de tonijn 30 sec aan elke kant. Haal uit de pan en laat afkoelen.

  7. Snij de tonijn in plakjes van 0,5 cm.

  8. Ingrediënten: 1.0 komkommers 1.0 chilipepertjes 0.5 plantjes koriander 2.0 el Boni sesamolie

    Werk af met de komkommerlinten, chilipeper en blaadjes koriander. Besprenkel met wat sesamolie. Serveer met de wasabiboter.