Tonijn tataki met wasabiboter

Vis , Pindanoten , sesamzaad , sojabonen en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Marinade
-
Schil de gember en rasp fijn. Laat kort koken in de suikersiroop. Haal van het vuur en laat afkoelen. Zeef door een fijne zeef. Meng met de overige marinade-ingrediënten.
-
Wrijf de tonijn in met de marinade in laat 30 min inwerken in de koelkast.
-
Schil linten van de komkommer met een dunschiller. Snij de chilipeper in fijne schuine ringen.
-
Wasabiboter
-
Schil de avocado en mix fijn met de wasabipasta. Breng op smaak met zout en limoensap van 1 limoen.
-
Haal de tonijn uit de marinade en paneer met de sesamzaadjes zodat de zijden bedekt zijn. Bewaar de marinade als dipsaus.
-
Verhit wat arachideolie in een antikleefpan en bak de tonijn 30 sec aan elke kant. Haal uit de pan en laat afkoelen.
-
Snij de tonijn in plakjes van 0,5 cm.
-
Werk af met de komkommerlinten, chilipeper en blaadjes koriander. Besprenkel met wat sesamolie. Serveer met de wasabiboter.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders