Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Mosterd en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de rijst in een glazen kom en vul met koud water. Maak je hand tot een vuist en roer in de rijst; laat de rijst walsen en giet het krijtwitte water weg. Herhaal tot het water helder is en laat de rijst 30 min wellen.

  2. Giet de rijst af en doe in de rijstkoker, overgiet met 600 ml water en kook.

  3. Vulling:
  4. Laat de tonijn uitlekken en prak de mayonaise en sojasaus erdoor.

  5. Schep de gare rijst in een glazen kom, schep los en laat wat afkoelen zodat je je handen niet verbrandt.

  6. Maak je handen vochtig (zo blijft de rijst er niet aan kleven). Schep de nog warme rijst in je linkerhand, druk met je rechterhand de rijst plat en leg een lepeltje vulling in het midden. Schep rijst over de vulling, vorm eerst tot een bol en vorm dan tot een driehoek. Druk zacht aan en leg op bakpapier. Herhaal tot je genoeg stuks hebt.

  7. Rooster de vellen nori één voor één boven een open vlam (gasvuur of brander) en knip ze in 3 repen.

  8. Vouw de repen rond de onigiri en leg een plukje vulling bovenop de ‘bergtopjes’. Dat is trouwens erg handig als je onigiri met verschillende vullingen serveert.