Nigiri met zalm of garnalen

Schaaldieren en Vis. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Vorm met vochtige handen ovale bolletjes van 1 volle el rijst. Druk ze aan op het werkblad.
-
Snij het norivel in dunne reepjes.
-
Snij de cocktailgarnalen tot de helft middendoor (vlinder).
-
Snij het vruchtvlees van de avocado in fijne plakjes, bestrijk met limoen om verkleuren te voorkomen.
-
Druk een klein beetje wasabi op de rijstbolletjes.
-
Leg er een plakje avocado op en schik de cocktailgarnaal erover. Of leg er een sneetje zalm over.
-
Wikkel om elke nigiri met zalm een reepje nori en plak vast met een beetje water.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders