Allergenen

Selder , Schaaldieren , Vis , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook gaar in gezouten water. Giet de aardappelen af, voeg melk en 1/2 van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet opzij.

  2. Snij de prei, wortels en selder in fijne julienne.

  3. Stoof de groenten zacht in 1/4 van de boter tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.

  4. Snij de zalm en kabeljauw in gelijke stukjes van ± 3 cm.

  5. Smelt de rest van de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Giet de witte wijn en visfumet al roerend erbij. Laat even doorkoken tot een gebonden saus. Voeg de room toe en laat kort mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Voeg de stukjes vis toe aan de saus en laat 5 min zacht garen. Doe de garnalen erbij.

  8. Meng de gestoofde groenten onder de vis in de saus. Schep in een ovenschotel. Spuit de puree er bovenop.

  9. Zet 15 min in de voorverwarmde oven tot de puree licht kleurt.