Krokante asperges met eidooiercrème, kaaskoekje en grijze garnalen
Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil alle asperges en kook ze zoals aangegeven in het recept op p. 57.
-
Haal uit het kookvocht en laat uitlekken.
-
Was, pluk en hak de peterselie fijn.
-
Mix 1 el gehakte peterselie samen met 3 el paneermeel.
-
Paneer de groene asperges: haal eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en als laatste door het paneermeel.
-
Paneer de witte asperges op dezelfde manier, maar gebruik het groene peterselie-paneermeel.
-
Kook de eieren hard in water met azijn. Pel ze en scheid het wit van het geel.
-
Mix de dooiers met de mayonaise. Voeg een heel klein beetje water toe, als het mengsel wat te stevig is, en kruid met zout.
-
Hak het wit van het ei fijn en meng de gehakte peterselie eronder.
-
Breng het ei op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.
-
Kaaskoekje: schik de geraspte kaas in kleine hoopjes op een bakpapiertje en bak gedurende 10 min op 160°C. Haal uit de oven en laat hard worden.
-
Bak de asperges krokant in de friteuse op 160°C of in hete olijfolie.
-
Serveer, afgewerkt met eiwit met peterselie, gepelde grijze garnalen en het kaaskoekje.
-
Serveer er een klassiek ‘duivels eitje’ bij: spuit daarvoor in hardgekookte, halve eieren de eidooiercrème. Werk af met garnaaltjes en een kaaskoekje.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Krijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven