Krokante asperges met eidooiercrème, kaaskoekje en grijze garnalen

Allergenen

Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil alle asperges en kook ze zoals aangegeven in het recept op p. 57.

  2. Haal uit het kookvocht en laat uitlekken.

  3. Was, pluk en hak de peterselie fijn.

  4. Mix 1 el gehakte peterselie samen met 3 el paneermeel.

  5. Paneer de groene asperges: haal eerst door de bloem, daarna door het losgeklopt eiwit en als laatste door het paneermeel.

  6. Paneer de witte asperges op dezelfde manier, maar gebruik het groene peterselie-paneermeel.

  7. Kook de eieren hard in water met azijn. Pel ze en scheid het wit van het geel.

  8. Mix de dooiers met de mayonaise. Voeg een heel klein beetje water toe, als het mengsel wat te stevig is, en kruid met zout.

  9. Hak het wit van het ei fijn en meng de gehakte peterselie eronder.

  10. Breng het ei op smaak met zout, peper en een scheutje olijfolie.

  11. Kaaskoekje: schik de geraspte kaas in kleine hoopjes op een bakpapiertje en bak gedurende 10 min op 160°C. Haal uit de oven en laat hard worden.

  12. Bak de asperges krokant in de friteuse op 160°C of in hete olijfolie.

  13. Serveer, afgewerkt met eiwit met peterselie, gepelde grijze garnalen en het kaaskoekje.

  14. Serveer er een klassiek ‘duivels eitje’ bij: spuit daarvoor in hardgekookte, halve eieren de eidooiercrème. Werk af met garnaaltjes en een kaaskoekje.