Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Bekleed een taartvorm met het kruimeldeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek met bakpapier en strooi vol met bonen of bakparels. Bak ‘blind’ gedurende 15 minuten. Haal uit de oven en verwijder het bakpapier met de bonen of bakparels.

  3. Was de courgettes en snij de steelaanzet weg. Snij ze eerst in de lengte in 4 en daarna in plakjes. Pel het teentje look en snipper fijn. Stoof de courgetteplakjes in een klontje boter samen met de looksnippers. Kruid met versgemalen peper en zeezout. Laat, als de courgettes gaar zijn, uitlekken in een vergiet.

  4. Snij de ham in reepjes.

  5. Klop 2 hele eieren met 2 eidooiers en de room los. Voeg de fijngesnipperde peterselie, bieslook en de helft van de geitenkaas toe en meng goed. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Verdeel de courgettes en hamreepjes over de gebakken bodem. Giet het eimengsel erover. Verkruimel de rest van de geitenkaas erover.

  7. Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 40 minuten.

  8. Serveer warm of lauw met een salade.