Aardappel ‘deluxe’

Aardappel ‘deluxe’

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Was de aardappelen en schik ze in een ovenschaal. Prik ze in met een vork.

  3. Bestrooi met zout en zet in het midden van de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Dat duurt ± 1 u.

  4. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.

  5. Pel en snipper de look fijn.

  6. Snij grote champignons in plakjes en laat de kleintjes heel. Bak ze in hete boter samen met de looksnippers. Kruid met peper en zout en hou warm.

  7. Snij bovenaan een plak van de aardappelen en hol ze uit. Plet het aardappelkruim en schep ½ van de zure room erdoor. Kruid het aardappelkruim met peper en zout en schep terug in de aardappelen.

  8. Werk af met de rest van de zure room en schep de champignons erover en errond.

  9. Bestrooi met de lente-uiringetjes, tuinkers en kervel.

  10. Verdeel de lompviseitjes erover en serveer onmiddellijk.