Toast tomaat-garnaal deluxe
Schaaldieren , Vis en noten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Tapenade
-
Laat de halfzongedroogde tomaten goed uitlekken.
-
Rooster de cashewnoten al roerend goudbruin zonder vetstof op een matig vuur.
-
Mix de halfzongedroogde tomaten met de cashewnoten, ansjovisfilets, olijfolie en ketchup tot een tapenade.
-
Chilimayonaise
-
Meng de mayonaise met de tomatenpuree en kruid naar smaak met chilipoeder en zout.
-
Tomatenblokjes
-
Verwijder de kroon van de smaaktomaten. Snij in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met witte balsamicoazijn en Griekse olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Afwerking
-
Steek met een uitsteekvorm een zo groot mogelijke cirkel uit elke snede briochebrood en toast krokant in een broodrooster.
-
Kook de kwarteleieren 3 min. Pel en snij in de lengte doormidden.
-
Halveer de kerstomaten en snij de grote exemplaren in kwartjes.
-
Beleg een snede briochetoast met een quenelle tomatentapenade, enkele blokjes smaaktomaat, kerstomaatjes en 2 halve kwarteleitjes. Spuit wat kruidenkaas erop. Lepel wat chilimayonaise erbij. Werk af met grijze garnalen. Versier met basilicum. Besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.