Allergenen

Schaaldieren , Vis en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Tapenade

    Laat de halfzongedroogde tomaten goed uitlekken.

  2. Rooster de cashewnoten al roerend goudbruin zonder vetstof op een matig vuur.

  3. Mix de halfzongedroogde tomaten met de cashewnoten, ansjovisfilets, olijfolie en ketchup tot een tapenade.

  4. Chilimayonaise

    Meng de mayonaise met de tomatenpuree en kruid naar smaak met chilipoeder en zout.

  5. Tomatenblokjes

    Verwijder de kroon van de smaaktomaten. Snij in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met witte balsamicoazijn en Griekse olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  6. Afwerking

    Steek met een uitsteekvorm een zo groot mogelijke cirkel uit elke snede briochebrood en toast krokant in een broodrooster.

  7. Kook de kwarteleieren 3 min. Pel en snij in de lengte doormidden.

  8. Halveer de kerstomaten en snij de grote exemplaren in kwartjes.

  9. Beleg een snede briochetoast met een quenelle tomatentapenade, enkele blokjes smaaktomaat, kerstomaatjes en 2 halve kwarteleitjes. Spuit wat kruidenkaas erop. Lepel wat chilimayonaise erbij. Werk af met grijze garnalen. Versier met basilicum. Besprenkel met olijfolie. Kruid met zwarte peper en fleur de sel.