Citroentaart deluxe

Citroentaart deluxe

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Italiaans schuim: klop het eiwit met een snuifje zout stijf in een keukenrobot.

  2. Voeg langzaam 30 g suiker toe en laat rustig verder kloppen.

  3. Breng het water met 120 g suiker aan de kook. Haal van het vuur wanneer de suikerstroop 120°C heeft bereikt en schenk langzaam bij het kloppende eiwitschuim.

  4. Laat 5 min kloppen tot het schuim stijf is en bewaar in de koelkast in een spuitzak met ronde spuitmond van 5 mm.

  5. Citroencrème: klop de eieren met 70 g suiker en het citroensap los. Breng al roerend met de klopper aan de kook op een matig vuur.

  6. Laat even opkoken en haal van het vuur. Laat 10 min afkoelen.

  7. Mix na 10 min de boter erdoor met een staafmixer. Doe de massa in een spuitzak met een rond spuitmondje van 5 mm en laat afkoelen in de koelkast.

  8. Afwerking: verwarm de oven voor op 180°C. Snij rechthoeken van 10 x 4 cm uit het kruimeldeeg. Prik met een vork veel gaatjes in het deeg. Leg op een ovenplaat met bakpapier. Smeer in met eigeel en bestrooi met wat suiker.

  9. Bak 8 à 10 min mooi bruin in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  10. Spuit er afwisselend een dot citroencrème en een dot eiwitschuim op.

  11. Verdeel het rood fruit over dessertkommetjes, spuit er enkele dotjes citroencrème en eiwitschuim op. Werk af met het koekje en brand het schuim bruin met een brandertje.Tip: is de boter in de citroencrème gestold in de koelkast? Laat de crème dan even afkoelen op kamertemperatuur.