Allergenen

Eieren , Vis , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Verwijder de pitten uit de pompoen, spoel de pompoen af, dep droog. Besprenkel met zonnebloemolie.

  3. Zet 30 à 40 min in de voorverwarmde oven tot het vruchtvlees zacht is. Verwijder de schil van de pompoen en mix het vruchtvlees fijn.

  4. Splits de eieren. Klop de eigelen met de bloemsuiker wit. Voeg de melk, bloem, pompoenpuree en een snuifje zout toe en klop tot een glad beslag.

  5. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout en spatel door het pompoenbeslag.

  6. Smelt wat boter in een antikleefpan.

  7. Schep telkens twee el van het beslag in de pan en vorm zo pancakes van 10 cm doorsnede. Laat bakken tot het beslag begint te drogen aan de bovenzijde. Draai om en laat de onderzijde lichtbruin bakken.

  8. Werk af met wat extra bloemsuiker.