Italiaanse burgertjes met geroosterde kerstomatensaus
Ingrediënten
- 500 g Spar rundsgehakt
- 1 pakje Spar convenience groenten voor minestrone
- 1 kg kerstomaatjes in verschillende kleurtjes
- 2 kl Italiaanse kruiden
- tomatenpuree
- sneetjes mozzarella
- groene olijven
- plantje basilicum
- paneermeel
- Boni olijfolie
Recept
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hou enkele tomaatjes apart voor de afwerking.
- Strooi ½ van de minestronegroenten in een ruime ovenschaal. Schik de tomaatjes er in 1 enkele laag op. Bestrooi met 1 kl Italiaanse kruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet 15 min in de oven tot de tomaatjes openbarsten.
- Roer de tomatenpuree erdoor en zet terug.
- Doe intussen het vlees in een mengkom en kneed de rest van de groenten en Italiaanse kruiden erdoor. Voeg indien nodig ook wat paneermeel toe.
- Verdeel in 8 porties en vorm er eerst ballen van die je dan zachtjes platdrukt tot burgers.
- Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in olijfolie. Schik ze bovenop de tomaten.
- Steek rondjes uit de mozzarella even groot als de burgers.
- Leg op elke burger een plakje mozzarella en zet terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Versier tot gezichtjes met stukjes olijf, tomaat en blaadjes basilicum.
Delen