Italiaanse burgertjes met geroosterde kerstomatensaus

460minPrint
Ingrediënten
  • 500 g Spar rundsgehakt
  • 1 pakje Spar convenience groenten voor minestrone
  • 1 kg kerstomaatjes in verschillende kleurtjes
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • tomatenpuree
  • sneetjes mozzarella
  • groene olijven
  • plantje basilicum
  • paneermeel
  • Boni olijfolie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hou enkele tomaatjes apart voor de afwerking.
  3. Strooi ½ van de minestronegroenten in een ruime ovenschaal. Schik de tomaatjes er in 1 enkele laag op. Bestrooi met 1 kl Italiaanse kruiden, peper en zout. Besprenkel met olijfolie. Zet 15 min in de oven tot de tomaatjes openbarsten.
  4. Roer de tomatenpuree erdoor en zet terug.
  5. Doe intussen het vlees in een mengkom en kneed de rest van de groenten en Italiaanse kruiden erdoor. Voeg indien nodig ook wat paneermeel toe.
  6. Verdeel in 8 porties en vorm er eerst ballen van die je dan zachtjes platdrukt tot burgers.
  7. Bak ze aan beide kanten goudbruin en gaar in olijfolie. Schik ze bovenop de tomaten.
  8. Steek rondjes uit de mozzarella even groot als de burgers.
  9. Leg op elke burger een plakje mozzarella en zet terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
  10. Versier tot gezichtjes met stukjes olijf, tomaat en blaadjes basilicum.
< naar recepten