Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Italiaanse gehaktballetjes met tomatensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de teentjes look en snipper fijn. Pluk de peterselie- en basilicumblaadjes en snipper fijn.

  2. Doe het gehakt met de looksnippers, ricotta, Parmezaanse kaas, panko, basilicum en ½ van de peterselie in een kom.

  3. Kneed met vochtige handen goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

  4. Vorm er met vochtige handen ± 45 balletjes van. Leg ze op vetvrij papier en laat ½ uur rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen vermengen.

  5. Pel de uien en snipper fijn. Snij de ansjovisfilet in stukjes. Verhit een scheutje olie in een grote kookpot en stoof hierin de uisnippers glazig.

  6. Voeg de in stukjes gesneden ansjovis, passata, harissa, suiker en tomatenblokjes toe.

  7. Breng aan de kook. Laat de saus 15 minuten zachtjes inkoken. Kruid met peper en zout.

  8. Bak de balletjes aan alle zijden goudbruin in olijfolie.

  9. Schep ze uit de pan en voeg bij de saus. Laat nog 5 à 10 minuten pruttelen tot ze volledig gaar zijn.

  10. Roer de peterselie door de saus en serveer met pasta.