Gehaktballetjes in tomatensaus PT1H 4 porties 1 kl suiker 800 g gemengd gehakt 800 g tomatenstukjes (blik) 100 ml water Spar boter 1 ui 1 teentje knoflook

Gehaktballetjes in tomatensaus

f5fa58d6ec726421924c96690ac8bf92bff352aeb2cb15a0b196fde8c74999cf.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look en snij fijn. Stoof aan in wat boter.

  2. Voeg de tomatenblokjes en het water bij de gestoofde ui en look. Kruid met peper en zout.

  3. Breng de saus aan de kook en voeg 1 kl suiker bij de saus.

  4. Draai balletjes van het gehakt en leg ze in de saus. Kruid het geheel met peper en zout.

  5. Laat de balletjes aan 1 kant 10 min garen in de saus en draai ze om. Kruid opnieuw.

  6. Zet een deksel op de pan en laat 10 à 15 min verder garen op zacht vuur.