Italiaanse kalfsroulade met tomatencompote

Italiaanse kalfsroulade met tomatencompote

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en 1 teen look en snipper alles fijn. Snij de oesterzwammen in kleine stukjes.

  2. Bak de sjalot aan in hete boter, voeg de oesterzwammen en look toe en laat alles bruin bakken. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe en laat kort inkoken en verfris met citroenzeste en enkele druppels citroensap. Was de oregano en pluk de blaadjes. Hak fijn en voeg toe aan de champignonduxelle.

  3. Klop de kalfslapjes platter. Schik op een plank en bedek met serranoham. Schep de duxelle van champignons erover. Draai alles op, zoals een blinde vink, en bind dicht met een touw of prik in met een bamboeprikker.

  4. Snij alle kerstomaten in 2. Meng met 1 teen look, olijfolie, een snuifje suiker, peper en zout. Leg de tomaten in een vuurvaste schotel en gaar op het gemak op de BBQ tot ze halfzacht zijn. Verwijder de look net voor het opdienen en meng de ricotta onder de tomaatjes.

  5. Gaar de kalfsroulades ± 15 à 20 min zacht op de BBQ. Snij in sneetjes en serveer Snij in sneetjes en serveer met de tomatencompote.