Red velvet whoopies

Red velvet whoopies

Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Whoopies

    Zeef de bloem met het bakpoeder, de baksoda en een snuifje zout. Klop het ei los met de karnemelk en het vanille-extract.

  2. Verwarm de oven voor op 175°C.

  3. Klop de boter los met de suiker met een kneedhaak. Voeg ½ van de bloem toe en roer even door. Voeg ½ van de natte ingrediënten toe en roer goed door. Herhaal beide stappen tot alles werd toegevoegd en meng het geheel tot een stevig homogeen deeg.

  4. Mix de rode bieten tot puree.

  5. Giet de rodebietpuree, wittewijnazijn en rode kleurstof bij het deeg en meng het erdoor.

  6. Schep het deeg in een spuitzak met een spuitmond van 10 mm. Spuit dotjes van 30 g verspreid op een ovenplaat met bakpapier. Laat voldoende plaats tussen de dotjes.

  7. Bak 15 min in de voorverwarmde oven.

  8. Vulling

    Klop de boter met de bloemsuiker los. Klop de roomkaas en het vanille-extract erdoor. Vul een spuitzak met gekarteld mondje met de vulling. Zet koud.

  9. Afwerking

    Spuit op ½ van de afgekoelde whoopies wat roomkaasglazuur. Bedek met een tweede cakeje en serveer.