Red velvet cake

12Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 2 verpakkingen biscuitmix
  • 8 Spar eieren
  • 4 tubes rode gel
  • 1 dl karnemelk
  • 450 g roomkaas
  • 100 g Spar zachte boter
  • 500 g poedersuiker
  • 2 el Boni Selection room
  • 2 buisjes vanille-extract
  • 1 el Spar boter
  • 1 el bloem
Recept

1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Doe de deegmix, eieren en karnemelk in een kom en mix tot een homogeen deeg. Mix de rode gel erdoor.
3. Beboter en bebloem 2 springvormen en verdeel het deeg erover.
4. Strijk de bovenkant glad.
5. Bak in 30 à 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
6. Ontvorm de biscuits en laat afkoelen op een rooster.
7. Klop de boter samen met de roomkaas zacht met de mixer. Zeef de bloemsuiker en voeg samen met de room toe, klop verder glad. Voeg vanille-extract toe en meng goed.
8. Snij een dunne plak van beide biscuits om een vlakke bovenkant te krijgen. Verkruimel de resten en hou de kruimels bij om te garneren.
9. Plaats een biscuit op een taartschotel. Bestrijk de bovenkant met het roomkaasmengsel en plaats de andere biscuit erop.
10. Bestrijk bovenkant en zijkanten met roomkaas.
11. Werk af met rode kruimels.

< naar recepten