Oven camembert met appel, tijm en rode bietcrackers

2f3365d27a27814fddca57202808ea4176cf30eb5e082836a045d897b174e3d2.jpg

Allergenen

Melk en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Crackers:

    meng de bloem en het zout met het bietensap. Voeg de olie toe en roer tot een glad beslag.

  2. Verwarm de oven op 150°C.

  3. Neem 2 vellen bakpapier en rol het bietenbeslag fijn ertussen. Trek de 2 vellen van elkaar en vind aan beide zijden een fijne laag beslag. Bak ± 12 min krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en breek in stukken.

  4. Schil de appel en snij in kleine dobbelsteentjes. Verhit de boter in een pan, voeg de suiker toe en laat kort karamelliseren. Bak de appeldobbelsteentjes kort en krachtig in de karamel.

  5. Snij de bovenste witte korst van de camembert. Rits de tijm over de kaas. Giet wat kandijsiroop over de kaas.

  6. Bak ± 10 min in een oven van 160°C.

  7. Serveer de warme camembert met de appeltjes en de rode bietcrackers.