Tags

Hoe moet ik een pompoen uithollen?

Een uitgeholde pompoen is ideaal om je pompoensoep origineel te presenteren of de basis voor een griezelige Halloween-decoratie. Met ons stap-voor-stap-plan is een pompoen uithollen kinderspel. Het vruchtvlees gebruik je natuurlijk in een herfstgerecht of één van onze Halloween-hapjes.

pompoen.jpg

Stap 1: de voorbereiding

Is het een mooie dag? Hol je pompoen buiten uit. Waar je ook aan de slag gaat: bedek de tafel met papier of een tafelkleed, zodat je de tafel na afloop makkelijk schoonmaakt.

pompoen-uithollen.jpg

Stap 2: pompoen uithollen

Snij het bovenste deel met een scherp mes van de pompoen en verwijder de pitten uit beide delen. Je kan ook een ijsschep gebruiken om meer pitten in één keer te verwijderen.

pompoen-uithollen-halloween.jpg

Stap 3: schraap het vruchtvlees los

Maak het vruchtvlees los met een lepel, zonder de pompoen te beschadigen. Zorg dat je nog zo'n 2 tot 3 centimeter van de rand overhoudt. Zo is je pompoen stevig, maar laat hij ook wat licht door als je er een kaarsje in zet.

halloween-pomoen.jpg

Stap 4: een gezicht uitsnijden

Snij voorzichtig een gezicht uit de pompoen en zet het hoedje er weer op. Hol je de pompoen uit voor een gerecht? Dan ben je klaar om hem te vullen.

Recepten voor gevulde pompoen

Een uitgeholde pompoen doet het niet alleen goed als decoratie met Halloween, je kan hem ook vullen met heerlijke ingrediënten zoals risotto, couscous, gehakt of groenten.

recepten-halloween-hapjes.jpg

Recepten voor Halloween

Duik samen de keuken in om griezelige Halloween-gerechtjes te maken.

Naar de Halloween-recepten