Pompoen gevuld met feestelijke couscous

Pompoen gevuld met feestelijke couscous

Allergenen

Gluten , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij het kapje van de pompoen en haal de pitten eruit. Snij het kapje in stukken en leg samen met de uitgeholde pompoen in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Laat roosteren in de oven.

  3. Overgiet de abrikozen met water en laat ze 5 minuten wellen. Snij ze in reepjes. Snij de granaatappel doormidden en klop de pitjes met de bolle kant van een lepel eruit.

  4. Breng de bouillon aan de kook en giet de couscous in een grote vuurvaste schaal. Giet de hete bouillon erover. Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie, dek af met plasticfolie en laat 10 minuten wellen tot alle bouillon opgeslorpt is.

  5. Snij de uien in reepjes en de courgettes in blokjes. Bak ze in een koekenpan in olijfolie en kruid met peper en zout.

  6. Snij de tofu in reepjes en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met Provençaalse kruiden en breng op smaak met peper en zout. Bak ze goudbruin in hete olie.

  7. Trek de couscous los met een vork. Voeg de uien, courgettes, abrikozen, tofu, granaatappel, kaneel, citroenrasp en verse kruiden toe. Snij de pompoenstukken in blokjes en meng ook luchtig met je handen door de couscous. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep in de geroosterde pompoen.