Gevulde butternut met couscous, gyros en pistachenoten

Gevulde butternut met couscous, gyros en pistachenoten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de pompoen in de lengte middendoor en haal de pitten eruit. Bestrijk het vruchtvlees met olijfolie en kruid met peper en zout. Plaats in de oven tot hij zacht is.

  3. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snij in stukjes.

  4. Doe de couscous in een kom en overgiet met kokend water tot een paar cm boven de couscous. Dek af en laat 15 minuten staan. Wrijf de couscous los tussen je handpalmen.

  5. Meng het citroen- en sinaasappelsap in een kom en voeg er 2 eetlepels olijfolie aan toe. Kruid met peper en zout. Schep de dressing door de couscous samen met de pistachenoten en de pompoenstukjes.

  6. Bak de gyros en schep door de couscous. Pluk de korianderblaadjes.

  7. Vul de uitgehaalde pompoen met de couscoussalade. Werk af met de korianderblaadjes en serveer.