Couscous met granaatappelpitten, sinaasappelen en pistachenoten

6Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 100 g couscous
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 rode ui
  • 3 sinaasappelen
  • 1 granaatappel
  • 50 g Spar pistachenoten
  • 100 g Spar gedroogde veenbessen
  • 4 lente-uitjes
  • 4 eetlepels munt
  • sesamzaadjes
Recept

1. Strooi de couscous in een grote kom en sprenkel er een weinig olijfolie over. Kook het water en giet het warme water over de couscous. Leg een propere handdoek over de kom en laat gedurende 5 minuten zwellen. Maak de couscous los met een vork.
2. Pers sinaasappelsap van 1 sinaasappel, schil de rest van de sinaasappelen à vif.
3. Hak de pistaches en de veenbessen grof. Ontpit de granaatappel, meng de pitjes door de couscous.
4. Snipper de munt fijn. Meng alle overige ingrediënten door de couscous.
5. Werk af met sesamzaadjes en verse munt.

< naar recepten