Merguez met couscous, granaatappel en feta

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 4 merguezworsten
  • 4 el Boni Selection olijfolie
  • 200 g couscous
  • 250 ml groentebouillon
  • 1 kl ras el hanout
  • 1 rode ui
  • ½ granaatappel in pitjes
  • 125 g fetakaas
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 slaharten
  • 8 el Boni Selection Griekse olijfolie
  • 1 teentje look
  • sap van 1 citroen
Recept

1. Dressing: mix alle ingrediënten tot een gladde emulsie. Kruid af met peper en zout.
2. Haal de pitjes uit de granaatappel en hou ze apart.
3. Doe de couscous met ras el hanout in een kom. Overgiet met de kokende groentebouillon. Dek af en laat 15 min staan. De korrels moeten opgezwollen zijn. Roer los met een vork.
4. Snij ½ courgette en aubergine in fijne blokjes. Laat deze zachtjes stoven in wat olijfolie.
5. Snij de fetakaas in blokjes. Snij van ½ courgette fijne linten met een dunschiller en rol ze op.
6. Bak de merguezworsten mooi bruin en krokant in hete olijfolie.
7. Meng de couscous, courgette, aubergine, granaatappelpitten en fetakaas onder elkaar. Kruid af met fijngesnipperde koriander, peper en zout. Versier met de courgetterolletjes.
8. Serveer de couscoussalade met de merguezworsten en groene dressing.

< naar recepten