Geroosterde pompoen met kaasfondue & krieltjes PT1H 8 porties blaadjes salie takje verse tijm 4 eetlepels maïzena Spar 2 teentjes gepelde teentjes look 600 g comté 4 el kirsch 2 kg krielaardappelen 800 g geraspte emmentaler 25 cl Spar room 2 Hokkaido pompoenen 2 laurierblaadjes 6 dl droge witte wijn (Muscadet

Geroosterde pompoen met kaasfondue & krieltjes

a8fba63a5fa3c84de082b07ec95ba8cfb042fda447c9ea0f0032a89788d4b270.jpg

Allergenen

Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij het deksel van de pompoenen. Snij ook onderaan een plakje af zodat ze mooi rechtop blijven staan.

  3. Schep de zaden en wat vruchtvlees uit de pompoen tot je een stevige kom overhoudt. Bestrijk met olie en kruid met peper en zout. Verdeel de tijm en salie over de 2 pompoenkommen.

  4. Plaats samen met de deksels op een bakplaat en rooster net gaar in de oven.

  5. Snij de comté in kleine stukjes.

  6. Meng de maïzena met 3 eetlepels witte wijn en zet opzij.

  7. Doe de rest van de wijn in een pan. Breng de wijn aan de kook. Voeg na 3 minuten koken laurierblaadjes en look toe. Draai het vuur lager en voeg de emmentaler toe. Laat de kaas smelten. Haal de kruiden eruit en roer de maïzena en Kirsch erdoor. Laat dan de stukjes comté erin smelten en roer goed door.

  8. Voeg de room toe. Roer stevig tot een homogeen mengsel en breng op smaak met peper en zout.

  9. Kook de krieltjes gaar in licht gezouten water. Giet ze af en hou warm.

  10. Giet de kaasfondue in de geroosterde pompoenkommen. Plaats het deksel erop.

  11. Serveer met warme krieltjes, versgebakken broodjes en een groene salade.

  12. Serveer niet alleen met fonduevorkjes maar ook met een lepel om de geroosterde ‘kom’ uit de schil te lepelen en samen met de kaas op te eten.