Luikse balletjes met geroosterde wortelen en krieltjes

Luikse balletjes met geroosterde wortelen en krieltjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rol balletjes van 50 g van het gehakt.

  2. Pel de ui en snij in ringen.

  3. Verhit wat boter in een bakpan. Bak de balletjes goudbruin en schep uit de pan.

  4. Bak de uien glazig in dezelfde pan. Roer de tijm erdoor en blus met de frambozenazijn. Laat uitdampen. Bevochtig met de rundbouillon. Laat 10 min sudderen met de laurier.

  5. Roer de Luikse stroop erdoor en voeg de roux toe. Laat 1 min sudderen tot een dikke saus.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Leg de krieltjes in een ovenschotel, besprenkel met zonnebloemolie en het bijhorend kruidenzakje. Bak 20 min in de voorverwarmde oven.

  8. Snij het loof van de wortelen tot op 1 cm van de wortelen. Was grondig en schil. Besprenkel met zonnebloemolie, honing, zwarte peper en zout.

  9. Verlaag de oventemperatuur naar 180°C en voeg de wortelen toe. Bak 20 min.

  10. Voeg de balletjes de laatste 12 min toe.

  11. Serveer de geroosterde krieltjes met wortelen, balletjes en lepel de saus erover.