Krieltjes met kippenbout, ui, appel en wortel PT2H 4 porties 300 g belgica-appel 1 el Boni bruine kandijsuiker 4 takjes tijm 1 teentje knoflook 500 g wortelen 2 blaadjes laurier 1 el kippenkruiden 1 kl Boni mosterd 30 g Boni tomatenpuree 600 g Spar gekookte krielaardappelen 4 Spar kippendijen 3 uien arachideolie Spar gezouten roomboter

Krieltjes met kippenbout, ui, appel en wortel

2a8f5ad361a7f9fc758bb3c816c17f378d126780b77b8b482b18975b0dedca18.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de look en pers fijn.

  2. Meng met de tomatenpuree, kandijsuiker, kippenkruiden, mosterd en 50 ml arachideolie.

  3. Smeer de kippendijen ermee in. Dek af met plasticfolie en zet 1 nacht in de koelkast.

  4. ’s Anderendaags: warm de oven voor op 180°C.

  5. Boen de krieltjes schoon.

  6. Schil de wortelen en snij in schijfjes van 1 cm.

  7. Pel de ui en snij in 4 à 6 partjes (afhankelijk van de grootte).

  8. Verdeel de wortelen, ui, laurier en tijmtakjes over de bodem van een ovenschotel. Besprenkel met arachideolie, zwarte peper en zout.

  9. Verdeel de kippendijen erover en dek af met aluminiumfolie.

  10. Zet 50 min in de voorverwarmde oven.

  11. Snij de appel in schijven van 1 cm.

  12. Voeg de appelschijven en krieltjes bij de ovenschotel en beleg met enkele klontjes gezouten boter.

  13. Laat nog 25 min verder bakken zonder aluminiumfolie op 200°C.