Kippenbout met paprikacoulis en couscous

Kippenbout met paprikacoulis en couscous

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalotten en het teentje look en snipper fijn. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij in stukjes. Hou ¼ van de paprikastukjes apart. Giet een geutje olijfolie in een pan en voeg de sjalotten, look en paprikastukjes toe. Kruid met peper en zout, voeg de tomatenpassata erbij en laat op een zacht vuurtje inkoken tot de paprika gaar is.

  2. Warm de groentebouillon op. Giet de couscous in een kom en giet het grootste deel van de groentebouillon erover. Laat de couscous wellen (= het vocht opnemen). Proef na enkele minuten en giet indien nodig nog wat bouillon toe. De korrels moeten zacht en beetgaar zijn.

  3. Kruid de kippenbouten met peper en zout en bak ze aan alle zijden aan in hete olijfolie. Zet in de oven en laat gedurende ± 20 minuten garen op 200°C.

  4. Snipper de korianderblaadjes fijn. Roer met een vork de couscous een beetje los en meng er de paprikastukjes en koriandersnippers onder. Kruid met peper en zout.

  5. Schik een torentje couscous op het bord (met behulp van een vierkant uitsteekvormpje), serveer er de kippenbout bij en werk af met een lepel paprikacoulis.