Zoete pompoencake met gekaramelliseerde pecannoten en peperkoekkruiden

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vet de cakevorm in en bestuif met weinig bloem.

  2. Warm de oven voor op 175°C.

  3. Meng alle peperkoekkruiden en mix tot een fijn poeder met een kleine blender of plet fijn in een vijzel.

  4. Passeer door een fijne zeef, om eventuele grove korrels te verwijderen.

  5. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in kleine stukken. Doe in een kom met 1 el water. Laat garen in de microgolfoven. Giet het overtollige vocht weg. Mix tot een fijne gladde puree in een blender. Laat afkoelen.

  6. Klop de witte suiker en malse boter tot een gladde massa in de keukenrobot. Roer de eieren er 1 na 1 onder. Spatel er 1 afgestreken el peperkoekkruiden en het bakpoeder onder.

  7. Roer de afgekoelde pompoenpuree eronder.

  8. Spatel de bloem er voorzichtig onder.

  9. Giet het deeg in de cakevorm.

  10. Bak af in de voorverwarmde oven gedurende 45 min. Check met een satéstokje of de cake gaar is. Als het deeg er nog blijft aankleven, is de cake nog niet klaar.

  11. Smelt de rietsuiker met 2 el water. Laat heet worden, voeg de pecannoten toe en laat ze voorzichtig karamelliseren in de suiker. De suiker mag lichtjes bruin kleuren. Zet van het vuur.

  12. Als de cake gebakken is, haal hem uit de oven en uit de vorm. Laat afkoelen op een bakrooster.

  13. Verdeel de gekaramelliseerde pecannoten met karamel over de cake.