Pralinéflan met pecannoten

Pralinéflan met pecannoten

Allergenen

Eieren en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. 5bd260092bfb4814b2c942c75d469a32889833fa86b6390bcebd0a7604888270.jpg
    Deeg

    Meng de dag voordien alle ingrediënten, behalve het ei, tot een zanderig deeg. Voeg 25 g ei toe en meng. Vorm een deegbal, verpak in plasticfolie en laat 1 nacht rusten in de koelkast.

  2. bec416c52d9de33e2d807c8e050ef2db57756a26dd9cc4c7a7e3b38b5b851b91.jpg

    Rol het deeg uit tot 3 à 4 mm dikte en snij een deegband met de hoogte van de bakring (6 cm). Leg in de diepvries terwijl je verder werkt. Snij een deegcirkel waarvan de diameter lichtjes kleiner is dan die van de bakring. Leg eerst de deegband in de bakring en daarna de deegcirkel. ‘Las’ ze zachtjes samen. Zet de bakring met het deeg in de diepvries.

  3. Pecannotenpraliné

    Verdeel de pecannoten op een bakplaat en laat 15 min in een oven van 150°C bakken. Haal uit de oven en giet in een kom.

  4. d130cb28c91f686e9ac655834164f765730cd280669c6430b3f56235a2e805f9.jpg

    Laat 100 g suiker tot karamel smelten in een pan op middelmatig vuur. Giet de karamel over de pecannoten en meng. Laat goed afkoelen. Doe de helft in een blender en mix tot er praliné ontstaat. Het zal een tijdje duren vooraleer de praliné zich vormt. Let op dat de blender niet oververhit. Meng de fleur de sel eronder. Zet opzij. Bewaar de rest van de gekaramelliseerde pecannoten om de flan mee af te werken.

  5. Flan

    Klop 40 g eidooier en 50 g volledig ei met 65 g suiker tot een witte massa. Voeg de maïzena toe en klop verder.

  6. b027c9cda18aca71352ee6dacfd9f12fe230d2c5397d92cd1691124acc01645a.jpg

    Warm de melk met de room in een kookpot op middelhoog vuur tot tegen het kookpunt. Giet het melkroommengsel bij de eieren en meng goed. Giet terug in de kookpot en laat op middelhoog vuur indikken, stevig roerend met een klopper. Haal van het vuur, voeg de pecannotenpraliné toe en meng goed.

  7. 97e4ab7627d38cb9b439354b43009d539743c1568aca8af05403a6e6afd51778.jpg

    Klop de flancrème los en giet op het deeg. Strijk de bovenkant glad met een spatel of de achterkant van een lepel die je onder de warmwaterkraan hebt gehouden.

  8. Verwarm de oven voor op 180°C.

  9. Bak de flan in de voorverwarmde oven gedurende 35 min.

  10. Haal uit de oven en laat minstens 2 tot 3 u afkoelen alvorens de bakring te verwijderen. Hij kan ook in de koelkast afkoelen.

  11. Haal de flan uit de bakring en werk af met wat gekaramelliseerde pecannoten.