Gekaramelliseerde bananencake

Gekaramelliseerde bananencake

Kookgerei

Bakpapier (1)

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Bekleed een bakvorm met bakpapier.

  2. Pel de bananen en halveer in de lengte. Snij elke helft in de breedte in 2.

  3. Til de Cooking Chef-kop omhoog. Bevestig het hittescherm, de roerder en de garde. Doe 100 g suiker met 80 ml water in de Kenwood-kom.

  4. Plaats de Cooking Chef-kop in positie en bevestig het spatdeksel.

  5. Stel de temperatuur in op 160°C. Start de machine en mix tot het water begint te koken. Verhoog de temperatuur naar 180°C en kook 2 min verder, tot de suiker gaat kleuren en je karamel krijgt.

  6. Giet de karamel op de bodem van de bakvorm. Duw de stukken banaan er voorzichtig in met de bolle kant naar boven.

  7. Verwarm de oven voor op 175°C.

  8. Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snuifje zout met de garde luchtig in een schone Kenwood-kom. Schep over in een andere mengkom.

  9. Bevestig de K-klopper. Doe de overige suiker en de boter in de Kenwood-kom. Meng 30 sec, snelheid 3. Meng 1 min, snelheid 6.

  10. Voeg de patisseriebloem, het bakpoeder, de kaneel, de eigelen en de melk toe. Meng 30 sec, snelheid 6. Wrijf de zijkanten van de kom schoon en meng nog 10 sec, snelheid 6. Spatel de eiwitten onder het cakebeslag.

  11. Giet het cakebeslag op de bananen in de cakevorm.

  12. Bak 40 min in de voorverwarmde oven.

  13. Zet na baktijd een taartrooster op de cakevorm en draai om. Serveer warm of koud.