Pompoensoep op Griekse wijze

4Wild/Gevogelte60minPrint
Ingrediënten
  • 125 ml Boni Selection Griekse olijfolie
  • 500 g pompoen
  • 2 aardappelen
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 1 lookteentje
  • 50 g Spar boter
  • 1,5 l kippenbouillon
  • Boni Selection olijfolie met truffel
  • Spar geitenkaas
  • platte peterselie
  • gedroogde uitjes
Recept

1. Schil de pompoen, aardappelen en wortels. Pel de ui en het teentje look. Snij alle groenten in stukjes.
2. Stoof de groenten aan in olijfolie in een hoge kookpot.
3. Giet de kippenbouillon erbij en kruid met peper en zout. Laat 20 min koken tot alle groenten gaar zijn.
4. Mix de soep fijn en hou warm.
5. Doe de stukjes boter bij de soep en warm op tot ze gesmolten zijn.
6. Maak van de geitenkaas mooie quenelles en leg in het midden van het bord. Verdeel er wat olijfolie met truffel over. Giet de soep erover.
7. Werk af met wat fijngesnipperde platte peterselie en gedroogde uitjes.

Tip: je kan de geitenkaas ook onder de soep mixen.

< naar recepten