Pompoensoep met kokosnoot, koriander en notenmengeling

Pompoensoep met kokosnoot, koriander en notenmengeling

Allergenen

Selder en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven op 200°C.

  2. Snij de pompoen in halve manen en leg ze op een bakplaat. Giet er 2 à 3 lepels olijfolie over. Plaats gedurende 35 minuten onder de grill, of totdat het vruchtvlees zacht is.

  3. Pel de sjalotten en reinig de selder. Snij de sjalotten en de selder in kleine stukjes. Stoof de stukjes aan in olijfolie.

  4. Voeg de gegrilde pompoen toe en meng. Voeg 2 liter water en de bouillonblokjes toe.

  5. Laat sudderen tot alles zacht is. Pureer tot een gladde massa.

  6. Voeg de kokosmelk toe en kruid met peper en zout. Breng nog eventjes aan de kook.

  7. Hak de noten samen met de koriander in de blender fijn.

  8. Serveer de pompoensoep in kommen. Voeg 1 koffielepel notenmengsel toe.

  9. Werk af met een paar druppels olijfolie en krokant gebakken toast.