Geroosterde pompoenkokossoep

Geroosterde pompoenkokossoep

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de pompoen in stukken, verwijder de pitten en draden. Doe de stukken in een kom en schep er 2 eetlepels olijfolie door. Kruid met peper en zout en schik in een ovenschaal. Rooster in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

  3. Schil intussen de appels en steek het klokhuis uit. Snij ze in stukken. Pel de ui en hak grof.

  4. Fruit de uisnippers in olijfolie, roer het currypoeder erdoor en roerbak kort. Overgiet met het water, voeg de bouillonblokjes, appel en geroosterde pompoenstukken toe en breng aan de kook.

  5. Laat 15 minuten doorkoken tot de appels zacht zijn. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.

  6. Werk af met de kokosmelk en serveer.