Geroosterde wortelsoep met kokoskruidenroom PT1H 8 porties 1 bosje munt 6 teentjes knoflook 1 kg wortelen 200 ml kokosroom 2 l groentebouillon 250 ml kokosmelk 1 el kurkumapoeder 75 g gember 1 bosje verse koriander 2 uien 2 sap van limoenen piment d’espelette arachideolie

Geroosterde wortelsoep met kokoskruidenroom

39e833438a6c2eb5816a3d27c1f5ec7cb4391a76443ac6e80dccd6693e9a0635.jpg

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de wortelen en snij in stukken. Pel de ui en snij in grove stukken. Was de ongepelde teentjes look en doe samen met de wortel en ui in een ovenschaal.

  3. Besprenkel met olie en kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

  4. Schil en rasp de gember. Doe samen met het kurkumapoeder en de bouillon in een ruime pot en breng aan de kook.

  5. Voeg de geroosterde wortel, ui en kokosmelk toe en druk de look uit de vliesjes. Laat verder garen en mix fijn.

  6. Breng op smaak met limoensap, zout, zwarte peper en espelettepeper.

  7. Kruidenroom: snij de korianderblaadjes en -steeltjes fijn. Snij de muntblaadjes fijn.

  8. Mix de kokosroom samen met de fijngesneden koriander en munt. Kruid met zwarte peper en zout.