Allergenen

Eieren , Gluten , Lactose , Melk , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Meng de zachte boter met de suiker en vanillesuiker. Kneed goed door elkaar tot de suiker volledig opgenomen is in de boter.

  2. Klop het ei los en kneed door het botermengsel. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed lang genoeg tot een samenhangend deeg.

  3. Rol het deeg tot een bal, verpak in plasticfolie en laat 30 min rusten in de koelkast.

  4. Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).

  5. 4e60549ec4e64da6c3c8372704057920ad64c357199999e7d81b6d3ecb8dc75a.jpg

    Bestrooi je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot ± 5 mm dik.

  6. 3754bc5c22d31bf37d18d7550756a8e48ee1edae79a855244538943d46af9924.jpg

    Druk de vormpjes eruit en schik op een met bakpapier beklede bakplaat.

  7. Druk de restjes deeg weer samen en herhaal tot het deeg op is.

  8. 38b69758592f54b5979165464eb7b51ac3fd569fc09d0ebe02c0343d1c98fd56.jpg

    Bak de koekjes in 10 à 15 min goudbruin in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. c1e7ad82a6505da88028afa5853455d7e578e897214ff7b092d290db3533c7c8.jpg
    Afwerking

    Neem zoveel kommetjes als je kleuren wil maken en strooi in elke kom wat bloemsuiker, voeg enkele druppels water toe en meng goed. Voeg kleurstof toe tot de gewenste kleur en versier de koekjes.

  10. Laat drogen en uitharden.