Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pompoenpuree

    Schil de butternut, snij middendoor en verwijder de pitten. Snij in gelijke blokjes. Doe de pompoenblokjes in een pan en giet er voldoende water bij tot ze goed onderstaan. Voeg een flinke snuif zout en breng het water aan de kook. Laat de pompoenblokjes koken tot ze zacht zijn. Giet de blokjes af en laat goed uitlekken en wat afkoelen. Doe ze in een blender en mix tot een gladde puree zonder stukjes.

  2. Deeg

    Meng het water met de gist en esdoornsiroop in een kom en mix grondig. Laat ± 5 min staan zodat de gist zijn werk kan doen.

  3. Voeg de pompoenpuree toe aan de gistmengeling en roer tot alles volledig is gemengd.

  4. Voeg de bloem en het zout toe en meng opnieuw. Haal uit de kom en leg op een met bloem bestoven werkblad. Kneed verder tot een glad deeg. Of mix nog zeker 5 min in de keukenrobot.

  5. Leg het deeg in een ingevette kom en laat gedurende 1,5 u rijzen tot het deeg verdubbeld is.

  6. f879a433039ae04a4ef603d1ed8d161e00c92924a892a1ed6ecf3ff0433dbd02.jpg

    Haal het deeg uit de kom en duw de lucht eruit. Verdeel het deeg in 8 gelijke delen. Rol elk op tot een bal.

  7. 1a30ec01e58adabc8f6993203bf4c8c23e06ec784a6d4c49f157fb9baff997c3.jpg

    Snij een lang stuk van de keukendraad en zoek het midden. Leg het midden op de top van de deegbal en sla om. Neem de 2 stukken draad samen en sla om tot je een kruis bekomt. Herhaal dit tot de deegbal verdeeld is in 8 gelijke stukken. Knoop de draad bovenaan en snij de rest eraf. Leg de broodjes op een bakplaat en bedek met plasticfolie. Laat 30 min rijzen. Het deeg zal opblazen rond de draadjes en zo de pompoenvorm vormen.

  8. Verwarm de oven voor op 170°C. Zet de broodjes in de voorverwarmde oven en laat 15 à 20 min bakken.

  9. 0e28104dcee56124e9c0fbdb783fa3a70b4ee2ecb697157a50035c6056048669.jpg

    Haal de pompoenbroodjes uit de oven, laat afkoelen op een rooster en verwijder daarna de keukendraad.