Feestbroodjes
Kookgerei
Bakpapier (1), Keukenrobot (1)
Eieren , Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Doe de melk (op kamertemperatuur) in de kom van de keukenrobot en verkruimel de gist erin. Meng en laat 5 min rusten.
-
Zet de deeghaak op de keukenrobot.
-
Voeg de bloem, suiker, het zout, 2/3 van de eieren en boter bij de melk. Laat gedurende 5 tot 10 min kneden tot het deeg loslaat van de kom.
-
Maak een bol van het deeg, leg in een kom, bedek met een vochtige handdoek en laat 1 u rijzen, het deeg moet verdubbelen in volume.
-
Als het deeg voldoende gerezen is, verdeel het dan in stukken van 80 tot 85 g / .
-
Bedek de bakvorm met bakpapier.
-
Rol elk stuk tot een bolletje en leg in een vierkant naast elkaar, zonder ze te dicht tegen elkaar te leggen.
-
Laat opnieuw 1 u rijzen.
-
Strijk in met losgeklopt ei, decoreer met een blaadje peterselie, een takje rozemarijn en een topje dille. Werk af met roze peperbollen en grof zout.
-
Verwarm de oven op 175°C en laat gedurende 18 à 20 min bakken.
-
Haal uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtSchrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders